OMPU har nyligen lanserat en handske avsedd för street workout och calisthenics. På Gymgrossistens hemsida hittar man följande information om handsken:

Street Workout Glove från Ompu – En högkvalitativ och mycket slitstark träningshandske speciellt avsedd för s.k. ”bartraining”!

 • Extremt slitstark och tålig
 • Placerat silikon för bästa grepp
 • Utförd i äkta cowhide-leather
 • Perfekt för påfrestande bartraining och styrkelyft

OMPU streetworkout / calisthenics är den första träningshandsken speciellt anpassad för ”bartraining”, som ofta utförs på utomhusgymmens grova stänger. Övningar som Chins, Muscle ups, och Dips kräver god prestanda, därför är handsken är gjord i slitsstarkt material och förstärkt med äkta cowhide leather. Silikon är placerat för bästa grepp.

Gel padding är placerat på utsatt greppyta och kombinationen av material och utformning gör att man får bra kontakt och grepp med stången och samtidigt skyddar handen på utsatta ytor. Handsken är framtagen genom samarbete med svenska eliten inom Stretworkout och Calisthenics.

Handsken kan med fördel även användas i annan form av styrketräning och hardcoretävlingar och är tunt fodrad på ovansidan så att man kan använda den utomhus även under de kyligare månaderna.

streetworkout_handske_UMPO_1 streetworkout_handske_UMPO_2 streetworkout_handske_UMPO_3 streetworkout_handske_UMPO_4

Jag fick själv ett par under Fitnessfestivalen som jag har testat en i Stolek L ( 186 lång, str. 44 i skor om det hjälper någon ) och tycker de sitter bra. Mindre än L skulle jag inte rekommendera om du har medelstora händer.
Handsken är fodrar vilket gör den lite stelare än de handskar jag tidigare har använt. Funkar bra som en utomhushandske under vintertid om man vill undvika att frysa fingrarna av sig.

På undersidan hittar vi 3 ”pads” som skall skydda och förbättra greppet runt barsen. Jag har inte riktigt bildat mig en uppfattning om jag gillar det eller inte, skulle behöva testa fler olika stänger för att få mig en bättre uppfattning.
Utplacerat på fingrar finns ”antiglid prickar ” som förbättrar greppet och minskar friktionen när du håller runt stänger.

Men helt klart väldigt positivt att det börjar komma produkter och utrustning för att göra träningen smidigare!

 Micke från Barstarzz om handsken:

Det är bra att man gör en Street Workout handske men Ompu hade lite för bråttom med att få ut den och atleter borde ha testat den först. Skyddet i handen sitter lite fel annars en bra handske :)

 Sean Bolster om handsken:

Jag tycker däremot inte om handsken. Greppet är för dåligt och sitter på fel ställen. Trädgårdshanskar gör ett bättre jobb. Jag rekommenderar att man kalkar händerna istället om man känner att man halkar.

 

 

 

Handskarna finns att köpa på Gymgrossistens hemsida ( tillfället utsålt ) kostar 299 kr .
Har du själv ett par? Kommentera gärna!

 

One Comment

 1. Kul att ni visar och skriver om vår handske. Tänkte passa på och beskriva tanken och processen bakom handsken. Handsken är gjord genom samtal med flera inom Sverigeeliten i Streetworkout. samt med inspiration från önskemål i USA där man gillar paddingen i vissa baseball handskar. Vi ville få den klar till Fitnessfestivalen där vi sponsrade Barstarzztävlingen. En slags introduktion av oss och vår satsning på er sport. Där blev den även initialt testad av de flesta där och uteslutande omtyckt.

  Det finns lika mycket önskemål som utövare så vi tog den gyllene medelvägen. Vi gjorde den lätt fodrad och lite rejälare så att man kan använda dom nu i lite kallare klimat ( enligt önskemål)

  Å ena sidan vill man ha supergrepp å andra sidan vill man inte ha för mycket grepp ex vid muscleups. Det är väldigt individuellt. Därav placeringen av silicon. Dvs när ni nyper åt så greppar det och släpper efter och ska rotera runt stången så skall handsken glida. I stället för att använda flera handskar så används en. Ni kan se på slitytorna på bilderna ovan.

  Andra kommentarer vi tog fasta på var att padding var bra men man vill ändå få tight kontakt med stången. Lite det som Sean Bolster är inne på med att kalka händerna. Därför är paddingen endast placerad på tryckytor ex påfrestning vid dips etc.

  Vi har gjort vissa förstärkningar för att dom skall hålla.

  Olika utövare är bra på olika saker och vi har fokuserat på en handske som är allround för streetworkout och Calisthenics och som passar de flesta. Vi har fått otroligt mycket bra feedback och handsken sålde slut på några timmar. Detta är förhoppningsvis bara början och vi kommer efterhand göra handskar för speciella moment ex supergrip. Allt görs i samråd med utövare. Vår mål är att bli ett ledande Streeworkout / Calisthenics brand och vi försöker lyfta idrotten genom att stötta vissa event och sponsra vissa atleter. Vi uppskattar all konstruktiv feedback, önskemål och frågor som ni gärna får skicka till info@ompu.com

  Kör hårt så ses vi i parkerna

  OMPU Crew

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>